دودر میان دوچرخه سواران، چه حرفه ای و چه مبتدی، قطعا پنچری تیوب یکی از مشکلات همیشگی دوچرخه سواری است. قطعا با تیوب پنچر دوچرخه سواری غیر ممکن است. اما باید توجه داشت که پنچرگیری دوچرخه نیز کاری راحت و بدون دردسر است. به شرط اینکه ابزار پنچرگیری و مهارت لازم را دارا باشید. در این مقاله از ایمن نور به چگونگی پنچرگیری تیوب دوچرخه می پردازیم.
1- محل پنچری را پیدا کنید
با استفاده از والف برای شروع، آج لاستیک را به دقت بررسی کنید تا علت پنچری را پیدا کنید.
به گوشه های لاستیک که ضخامت کمتری دارد دقت کنید تا مطمئن شوید که پارگی یا سوراخی وجود ندارد.
شیشه، شن یا سایر مواد زائد را که می بینید بردارید. برای این کار یک پیچ گوشتی انجام دهید، اما مراقب باشید که فشار زیادی به لاستیک نیاورید.
حتی اگر یکی از نقاط احتمالی پنچری را پیدا کردید، به بررسی کامل لاستیک ادامه دهید تا زمانی که یه دور لاستیک را بررسی کرده باشید. زیرا ممکن است در نقاط دیگری نیز پنچری داشته باشیم.
2- تیوب را از لاستیک خارج کنید
اجازه دهید هوا به طور کامل از تیوب خارج شود. سپس برای جدا کردن لاستیک اقدام کنید. در اکثر مواقع نیاز است با استفاده از یک اهرم، لاستیک را به طور کامل از طوقه در بیاوریم.
حالا با احتیاط کامل به جدا کردن تیوب از لاستیک می پردازیم. پس از خارج کردن تیوب می توانیم به بقیه مراحل بپردازیم.
3- محل پنچری را روی تیوب پیدا کنید
اگر میخواهید تیوب دوچرخه را تعویض کنید، به مرحله 6 بروید.
اگر می خواهید تیوب را پنچرگیری کنید – و باید این کار را انجام دهید، آنقدرها هم سخت نیست! – تیوب دوچرخه را باد کنید و به صدای خروج هوا گوش دهید.
اگر هنوز محل پنچری پیدا نشد، تیوب را دوباره باد کنید و آن را از یک تشت آب عبور دهید، یا تیوب را به آب صابون آغشته کنید و به راحتی نقاط پنچری را پیدا کنید. توجه کنید که ممکن است تیوب شما در چندین نقطه پنچر شده باشد. . قبل از رفتن به مرحله بعدی حتماً تیوب را خشک کنید.
4-تیوب را برای پنچرگیری آماده کنید
یک تکه کیت پنچرگیری تیوب دوچرخه با اندازه مناسب انتخاب کنید – اگر در اندازه آن شک دارید، احتیاط کنید و از یک کیت بزرگتر استفاده کنید.
سطح تیوب را در اطراف محل پنچری با کاغذ سنباده زبر کنید.
اگر از کیت چسب معروف استفاده میکنید، با زدن یک قطره چسب روی تیوب شروع کنید و آن را در ناحیهای کمی بزرگتر از کیتی که میخواهید استفاده کنید پخش کنید. سپس کیت پنچرگیری را به محل پنچرگیری زده و اجازه دهید این چسب خشک شود.
نکته مهم در این مرحله صبر است، شما باید کاملا مطمعن شده باشید که چسب به خوبی خشک شده باشد
5- یک لایه کیت پنچرگیری دوچرخه دیگر اضافه کنید (اختیاری)
در این مرحله شما می توانید از یک چسب نایلونی بر روی چسب قبلی استفاده کنید. این کار باعث می شود ذرات خاکی، قدرت چسبندگی کیت پنچرگیری را کاهش ندهد. توجه کنید الزامی به اجرای این مرحله وجود ندارد.
6- یک بار دیگر تیوب را بررسی کنید
قبل از اتمام کار مجددا تیوب دوچرخه پنجر شده را بررسی کنید. هیچ چیز بد تر از این نیست که دوچرخه ای را پنچرگیری کنید و بعد متوجه سوراخ دیگر بر تیوب شوید.
پس از بررسی دقیق، میتوانید از این مرحله نیز عبور کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش رنگ کردن دوچرخه در 3 مرحله
7- لاستیک را دوباره نصب کنید
- همچون مرحله 2 عمل کنید.
- ابتدا سر والف را داخل طوقه جا بزنید و تویوپ را داخل لاستیک جا دهید.
- حال لاستیک را می توانید به راحتی باد کنید.
نکات کاربردی درباره کیت پنچرگیری دوچرخه
- هنگام بیرون آوردن تیوپ از لاستیک، توجه داشته باشید که تیوب از چه جهتی در چرخ بوده است. این کار به شناسایی موقعیت محل پنچری در تیوب کمک می کند پس از پیدا شدن موقعیت جسم در لاستیک که باعث پنچری شده است.
- هنگامی که محل پنچری خود پیدا کردید، آن را با یک خودکار علامت بزنید تا بتوانید بعداً آن را دقیقاً مشخص کنید.
- اگر سمباده ندارید، می توانید به آرامی تیوب را با مالیدن آن به سنگ یا سطح جاده زبر کنید، اما بسیار مراقب باشید.
چطور محل پنچری را پیدا کنیم؟
پنچری معمولی
پنچری معمولی معمولاً در اثر ورود مواد زائد مانند شیشه، خار، سیم، میخ و غیره به آج لاستیک و سوراخ کردن تیوب داخلی ایجاد می شود.
برای جلوگیری از این نوع پنچری ها جز انتخاب لاستیک های مقاوم در برابر پنچری، اقداماتی می توانید انجام دهید. در حالی که این لاستیکها موثر هستند، بهتر است برای دوچرخههای شهری یا رفتوآمد استفاده شوند، زیرا وزن آنها بسیار بیشتر از لاستیکهای معمولی است و واقعاً کیفیت دوچرخه سواری را کاهش میدهند.
آب و هوای مرطوب اجازه می دهد تا زباله هایی که بر روی زمین می مانند، راحت تر به لاستیک شما بچسبند، با چرخش چرخ به آرامی آن را به داخل لاستیک شما می برد.
بیشتر بخوانید: نکات خرید دوچرخه دست دوم
پنچری نیشگون مانند
دو سوراخ کوچک در یک تیوب که نسبتاً نزدیک به هم قرار گرفته اند، نشان دهنده پنچری نیشگون مانند است. این به دلیل گیر افتادن تیوب بین لاستیک و طوقه هنگام سوار شدن بر روی یک شی با لبه سخت، مانند یک سنگ برجسته است.
لاستیک هایی که به اندازه کافی باد نمی شوند، شایع ترین علت این امر هستند. اگر دائماً از دوچرخه های کوهستانی استفاده می کنید، احتمال این اتفاق بیشتر
اگر لاستیک صاف است، مطمئن شوید که کناره های لاستیک نیز بریده نشده باشد.