دوچرخه

بیمه دوچرخه سواری چیست و چه کاربردی دارد؟ شرکت های ارائه دهنده

بیمه دوچرخه سوار برای جوامعی است که متمدن‌تر، آگاه‌تر و امیدوارتر هستند. چرا که انجام فعالیت‌هایی که به سلامتی و رشد روح و جسم کمک می‌کند؛ در میان ملل آگاه، بیشتر دیده می‌شود. در نتیجه در خیابان‌ها، محل‌هایی را برای عبور و مرور دوچرخه سواران می‌بینید و یا در ساعات مختلف، ورزشکاران و مردم عادی را خواهید دید که دارند با دوچرخه رفت و آمد می‌کنند. در این مطلب از وبلاگ ایمن نور، بیشتر درباره چگونگی شکل گرفتن ورزش دوچرخه سواری و انواع بیمه مخصوص دوچرخه سواران بخوانید.

دوچرخه از کجا آمده است؟

احتمالا اولین دوچرخه‌ها، نه به شکل امروزی، حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، در جوامع گوناگون وجود داشته‌اند. آنها وسایلی برای حمل و نقل بوده‌اند و قدمت ساخت‌شان، کمی پس از اختراع چرخ بوده است. در طول قرن‌ها، مخترعین زیادی دوچرخه‌ها را به شکل‌های گوناگونی ساختند. اما در سال‌های ۱۸۱۶ تا ۱۸۳۹، شکل دوچرخه تقریبا تکمیل و به آنچه که امروز می‌بینیم نزدیک شد.

کم کم دوچرخه به زندگی مردم راه پیدا کرد. تا اینکه در اواخر قرن هجدهم میلادی، اولین مسابقات دوچرخه سواری در المپیک نیز برگزار شد. حالا دیگر دوچرخه، وسیله‌ای همگانی بود که بسیاری از مردم دوست داشتند کار کردن با آن‌را بیاموزند.

در دوران قاجار، اولین دوچرخه‌ها، توسط کارکنان سفارت انگلیس به ایران راه پیدا کردند. مردم ایران وقتی اولین دوچرخه سوارها را دیدند بسیار تعجب کردند و نمی‌دانستند که دقیقا چه اتفاقی دارد می‌افتد. تا اینکه اولین مغازه دوچرخه فروشی در شمس‌العماره تهران باز شد و کم کم، دوچرخه و دوچرخه سوارهای بیشتری در تهران و شهرهای دیگر دیده شدند.

این روند تا امروز ادامه پیدا کرد و حالا بسیاری از ما، تجربه دوچرخه سواری را حداقل برای چند بار داریم و دیگر از دیدن دوچرخه سواران در شهر و خیابان تعجب نخواهیم کرد.

 

بیمه دوچرخه سوار سال

با زیاد شدن تعداد دوچرخه سواران، کم کم مشکلاتی پدید آمد. چرا که دوچرخه یک وسیله نقلیه بود و باید قوانینی که بر دیگر وسایل است، برای آن نیز رعایت می‌شد. با در نظر گرفتن این موضوع، لازم بود که بیمه دوچرخه سوار ارائه شود تا کسانی که از این وسیله نقلیه استفاده می‌کنند، مشکلات و دغدغه‌های کمتری داشته باشند.

بیمه دوچرخه‌ای که این روزها توسط شرکت‌های بیمه ارائه می‌شود، مشتمل بر پوشش سه موضوع است. نخست برای خساراتی که توسط دوچرخه سوار برای دیگران ممکن است اتفاق بیافتد. دوم پوشش‌های بیمه‌ای که خسارات، مشکلات و حتی فوت دوچرخه سوار را پوشش می‌دهند. در نهایت سومین حالت بیمه برای سرقت و مشکلاتی است که ممکن است برای دوچرخه پیش بیاید.

بیمه دوچرخه سواری

 

بیشتر بخوانید:

اهمیت استفاده از چراغ دوچرخه

نقش دوچرخه در بهبود ترافیک شهری

نکات کاربردی و مهم در خرید دوچرخه دست دوم

 

بهترین راه برای جبران خسارت حوادث دوچرخه سواری چیست؟

تقریباً از سال ۹۹ حرف‌هایی در خصوص تحت پوشش قرار دادن دوچرخه سواران مطرح شده‌است؛ اما با توجه به افزایش استفاده از دوچرخه در کشور، هنوز راهکار جدی در این خصوص معرفی نشده‌است. به هر حال اگر شما هم جزو افرادی هستید که از دوچرخه برای تفریح یا رفتن به سرکار و برگشتن به خانه استفاده می‌کنید، بهترین راه خرید بیمه حوادث است.

قوانین مربوط به بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه، برای بیمه‌نامه دوچرخه اجرا نمی‌شود.

انواع بیمه دوچرخه سواری کدامند؟

بیمه دوچرخه سواری یکی از مجموعه های بیمه حوادث است که دارای پوشش های مانند فوت، نقض عضو و ازکارافتادگی است. بیمه دوچرخه سوار را در نوع زیر می توان خریداری کرد.

  • بیمه حوادث انفرادی
  • بیمه حوادث گروهی

در صورتی هم که شما یک دوچره سوار حرفه ای هستید بهتر است بیمه ورزشی دوچرخه سواری و بیمه بدنه دوچرخه را خریداری کنید. برای دوچرخ نیز در برخی شرکت‌ها  ممکن است بیمه نامه ای خاص وجود داشته باشد، که از جمله آن می توان به بیمه دوچرخه  سامان اشاره کرد.

  • بیمه حوادث انفرادی خسارت‌ها و آسیب‌های وارد به افراد را در حین کار پوشش می‌دهد. پوشش‌های این بیمه شامل: فوت، نقص عضو و ازکارافتادگی است.
  • بیمه حوادث گروهی هم در حقیقت همان نوع انفرادی است؛ اما با پوشش و مزیت‌های بیشتر و همچنین قابل خرید برای گروه‌های با تعداد افراد زیاد است.

البته به یک نکته مهم باید توجه کرد و اینکه در این حالت، اگر دوچرخه سوار صدمه‌ای به کسی وارد کند، باید تمام خسارت را از جیب خود پرداخت کند. البته خیلی کم پیش می‌آید که دوچرخه سوار باعث خسارت به شخص یا اموال دیگر شود. به عبارتی، دوچرخه سوار بیشتر زیان دیده‌است تا اینکه بخواهد مقصر باشد. در این حالت می‌تواند از بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه روبرو، خسارت‌های خود را جبران کند.

بیمه حوادث دوچرخه سواری

بیمه ورزشی برای دوچرخه سواران حرفه‌ای

دوچرخه سواری از جمله ورزش‌هایی است که هم به صورت انفرادی و تفننی و هم به صورت تیمی برای مسابقات انجام می‌شود. دوچرخه سواران حرفه‌ای، می‌توانند از بیمه ورزشی استفاده کنند. طبق  قوانین بیمه مرکزی،   خرید بیمه ورزشی برای همه ورزشکاران ضروری است و حتی در بعضی مواقع بدون این بیمه‌نامه امکان شرکت در مسابقات را ندارند.

بیمه سرقت دوچرخه

در حال حاضر، بیمه‌ای به نام بیمه سرقت دوچرخه وجود ندارد. فقط راکب می‌تواند خود را تحت پوشش بیمه حوادث انفرای قرار دهد. البته شاید برای دوچرخه‌هایی با کاربری خاص از جمله مخصوص مسابقات، احتمال اینکه بیمه‌ای برای این مورد در نظر گرفته شده‌باشد، وجود دارد. افراد متقاضی باید این مساله را از فدراسیون بپرسند.

بیمه تور دوچرخه سواری

احتمالا تورهای دوچرخه سواری را یا از نزدیک یا در تلویزیون دیده‌اید. مدیران این تورها می‌توانند از بیمه حوادث گروهی استفاده کنند.

استفاده از بیمه تور دوچرخه‌سواری برای مکان‌های تعیین شده

در خصوص استفاده از بیمه‌ی دوچرخه برای تور، چند نکته زیر باید در نظر گرفته‌شود:

  • این بیمه فقط خسارت‌های وارد شده به شخص دوچرخه سوار را پوشش می‌دهد و آسیب‌هایی که به وسیله وارد می‌شود، قابل جبران نیستند. (اینکه جبران خسارت بر عهده کیست، به نوع حادثه بستگی دارد. البته باید گفت که خود بیمه حوادث هم فقط صدمات وارد به اشخاص را پوشش می‌دهد.)
  • در صورتی که فرد از تور و مسیر تعریف شده خارج و دچار آسیب شود، بیمه هیچ مسئولیتی را قبول نخواهد کرد.

  • حتماً باید شرایط سنی دوچرخه سوار (تایید شده توسط شرکت بیمه‌گر) رعایت شود.
  • مدت زمان بیمه‌نامه فقط محدود به تاریخ و ساعت شروع و پایان است. قبل از شروع زمان تور و بعد از پایان آن مشمول این بیمه نمی‌شوند.
  • در صورتی که دوچرخه تناسبی با سختی مسیر نداشته‌باشد، بیمه هیچ مسئولیتی را قبول نخواهد کرد.

بیمه دوچرخه سوار و بیمه شخص ثالث

چگونه از سرقت دوچرخه جلوگیری کنیم؟

یک دوچرخه سوار چه حرفه ای و چه آماتور، می‌بایست از این وسیله نقلیه به صورت کامل نگهداری کند. همانطور که گفتیم بیمه سرقت دوچرخه یا بیمه دوچرخه توسط همه شرکت های بیمه صادر نمی‌شود، مگر در شرایط خاص.

اگر قصد خریداری و  ثبت نام بیمه دوچرخه سواری را دارید می‌توانید به شرکت های بیمه ای مراجعه نمایید. ضمن اینکه خرید بیمه حوادث انفرادی دوچرخه سواری می‌توانید از سایت بیمه دات کام نیز انجام دهید.  برای جلوگیری از سرقت دوچرخه بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • پارک دوچرخه در فضای روشن
  • قفل کردن بدنه و چرخ های دوچرخه
  • استفاده از پارکینگ های امن

خرید بیمه دوچرخه

بعضی از شرکت‌های بیمه هستند که بیمه دوچرخه عرضه می‌کنند؛ اما باید گفت که برای استفاده باید شرایط خاصی در نظر گرفته‌شود. به هر حال بیمه‌ای به نام بیمه‌ی دوچرخه وجود ندارد. از این رو، اگر شما دوچرخه سواری را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید، بهتر است که حتماً بیمه حوادث انفرادی خریداری کنید. نکته آخر اینکه، این بیمه‌ها فقط آسیب‌های مربوط به بیمه‌شده را جبران می‌کند. وسیله دوچرخه تحت پوشش نیست. علاوه بر این، جبران خسارت به اشخاص و اموال زیان دیده بر عهده دوچرخه سوار است. پس ایمن برانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *